rolinde.reismee.nl

De Feestdagen!

Morgen ben ik hier alweer 3 maanden! Aan de ene kant lijkt het erg snel en aan de andere kant erg langzaam! Ik ben hier wel al helemaal gewend gelukkig! ik ga even vertellen wat ik de afgelopen maand allemaal heb gedaan!

31 oktober was Halloween! Dat was erg leuk, we gingen trick or treat doen, we dachten dat we echt de oudste zouden zijn maar hier gaan nog heel veel mensen die op High School zitten trick or treat doen! Veel huizen waren erg leuk versierd, met pompoenen en enge poppen enzo! We hebben echt veel snoep opgehaald! Daarna een beetje gewone schoolweken, we zijn nog leuk naar Estes Park geweest, dat is een stadje hier 45 minuutjes vandaan in de bergen, heel erg mooi! Ik ga ook veel om met Juliana en Petra, ook 2 exchange studenten, uit Duitsland en Tsjechie. Zij wonen bij de ouders van Angela(mijn representative van de organisatie hier) en het huis is erg klein, dus ze komen dan hier en dan neemt Kim ons allemaal mee om wat leuks te doen!

Vorige week was Thanksgiving break! 1 weekje vrij, mn eerste vakantie sinds ik hier ben. Zaterdag gingen we naar Fort Collins, een erg leuk stadje hier ook ong 40 min. vandaan. We namen Fabian mee(weer een andere exchange student uit Duitsland, er zijn hier nog meer Duitsers dan in Bergen!) Daar is een winkel met allerlei europese producten en we hadden de eigenaar ontmoet, dat was erg leuk! Daarna voor het eerst eindelijk in een echt/normaal restaurant gegeten, je hebt hier namelijk bijna alleen maar pizza tenten en fastfood restaurants... Dat weekend ging Micah naar z'n broer in Kansas, wij wilden ook mee, maar de jongen met wie hij ging is 21, en als we buiten de staat reizen moeten we met iemand van 25 jaar of ouder reizen, dus wij konden niet mee :(. Woensdag gingen we voordbereidingen bij Lynn doen (Kim's zus), we moesten allerlei borden en bestek van de overbuurvrouw naar Lynns huis tillen, want we vierden Thanskginving met 30 mensen! We waren wel 2 uur bezig met de tafel dekken!! (alles moest natuurlijk pietje precies staan..) Daarna heb ik nog pepernoten gebakken met Kathy, en die namen we de volgende dag mee! Donderdag werd ik vroeg wakker gemaakt want Kim had hulp nodig met bakken en allerlei andere voorberedingen, want om 12 uur gingen we al naar Lynn! Toen we daar aankwamen was er al allerlei familie, de meeste kende ik nog niet dus dat was erg leuk om iedereen te ontmoeten:) Natuurlijk was er ook Turkey (2 zelfs) en allerlei andere typische Thanksgiving gerechten zoals sweet potatoes en pumpkin pie. Het was een lunch ipv een dinner. dat vond ik wel maf, maar ik zat zo vol daarna dat ik geen eten meer kon zien voor de komende tijd! Daarna kwam John (lynns man) naar mij en Kathy toe en zei dat hij ons een film wilde laten zien over de civil war, nja we wilden niet onbeleefd zijn dus gingen die film maar kijken. Bleek het een film uit 1926 zonder geluid te zijn! Erg fijn.. rond een uur of 6 gingen we weer naar huis. Toen haalde Kirsten(Exchange student van mijn school uit.... Duitsland!) en haar hostfamilie ons op rond 11 uur en toen gingen we naar Centerra (outside Mall) om te shoppen want het was Black Friday! dat is de dag na thanksgiving en dan openen de winkels om 12 uur snachts! Maar de meeste openden pas om 4 uur dus we zijn maar naar 3 winkels geweest. We hebben 45 minuten in de rij voor de winkel gestaan voordat hij open ging en daarna stromde iedereen naar binnen! De rij voor de kassa was ook erg lang! Daarna gingen we mee naar Kirstens huis, zij woont op een boerderij met paarden enzo, wel grappig maar het was wel allemaal erg oud.. De meeste huizen zijn hier veel ouderwetser dan in Nederland! we hadden misschien een paar uurtjes geslapen en toen ging de wekker alweer om half 8, want toen gingen we verder shoppen! Kathy en ik hadden echt geen puf meer dus belden we kim en die kwam ons ophalen. De rest van de vrijdag hebben we lekker een beetje op de bank gehangen enzo. Zondag was de laatste dag van de vakantie! We gingen weer naar Estes Park, maar we blijven daar niet zo lang, want we gingen door naar Boulder, via een mooie weg door de bergen! We kwamen langs het plaatsje Nederland! je schrijft het ook precies zo, echt grappig! Ik heb er nog een foto van(ergens):) Deze week weer naar school.. Ik was deze week ziek dus dat was wat minder, maar heb wel even leuk met wat mensen geskyped! Volgende week heb ik mn Finals voor school, voor American History moeten we een presentatie doen over een persoon en dan ook verkleden als die persoon, en aangezien ik er niet was toen ze de personen gingen kiezen, is er voor mij gekozen en nu ben ik een man, erg fijn... haha maar wel grappig! en voor wiskunde heb ik een final over 4 hoofdstukken, waarvan ik er bij 2 niet was, omdat ik hier toen nog niet was! Dat is echt ziek veel, dus we zullen zien...

Nu nog maar 2 weekjes en dan heb ik alweer kerstvakantie! de vakantie begint hier erg vroeg! maar heb wel lekker 3 weekjes! en dan heb ik volgend semester duits extra opschool, ik ben benieuwd hoe dat hier is! Volgens mij echt totaal anders want het niveau is hier erg laag! Behalve met wiskunde, daar heb ik elke week ong 6 uur huiswerk voor! en al je huiswerk wordt hier becijferd, dus je moet het ook echt doen! want ik mag van mn organisatie niet lager dan een C staan... Het is wel gek dat ik hier geen sinterklaas vier! Als je zo op facebook leest dat iedereen het leuk uitgebreid vier krijg ik wel weer heimwee, maarja dat hoort erbij! Hier had ik Thanskgiving en is Christmas weer veel uitgebreider! Gister zijn we naar de kerstmusical van een van de kerken in de stad geweest, dat was echt leuk! Juliana en Petra en Angela en nog een paar andere mensen die ik ken speelden erin en ze waren erg blij toen ze zagen dat wij kwamen kijken! Daarna gingen we nog even door woonwijken heenrijden opzoek naar leuke kerst verlichting! We hebben een paar extreem versierde huizen gezien, sommige hebben zelfs hun eigen radiozender die synchroon loopt met de verlichting! Ik heb er nog een filmpje van een gemaakt, die staat op mn Facebook!

Nou dit was volgens mij wel weer een lang verhaaltje! Ik zal proberen om wat vaker kortere blogjes te schrijven, dat is misschien wat leuker! Veel plezier met Sinterklaas vieren iedereen! Wij gaan hier genieten van de sneeuw! (er ligt al bijna een halve meter!)

Kusjes uit Colorado!

Vo.

Heerlijk om te lezen, dat je kunt genieten van een halve meter sneeuw... Als ik nog terug denk aan de vorige winter in NL en je bij 5 cm. al stond te rillen...
Volgens mij krijgen we een echte stoere bikkel terug uit bootcamp USA!

Dikke kus,

Vo.

Rolinde

Haha nee hoor, ik blijf lekker binnen bij de openhaard! Morgen wordt het -10! Mij te koud haha xxxx

Eva

Hee rolinde!
Leuk weer zo'n verhaaltje!
Ik ben blij dat je al gewend bent enzo!
Pff halve meter sneeuw, moet vast heel koud zijnn?
Ga je nog skieen?
xx

mama

he lieverd wat ontzettend leuk weer je blog.....ik weet alles al naturlijk maar toch ; je schrijft het zo leuk op allemaal, dat is heel mooi en heel leuk voor straks als je terug bent kan je alles zelf ook weer nalezen......nou ja, halve meter sneeuw, het moet niet gekker worden he......pffff......zag dat Vo ook had gereageerd haha.....dikke kus van je mamaatje xxxx